Світ

Шольц озвучив своє бачення “плану Маршалла” для України

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Шольц підкреслив, що йдеться про стратегію на роки і десятиліття, і це вимагатиме зусиль світової спільноти.

 

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що відновлення України стане складним проектом “на одне покоління”, але це також можливість зробити її більш передовою та сучаснішою, ніж до війни, поєднуючи цей процес з наближенням до вступу у ЄС. Про це він сказав на Міжнародній експертній конференції з відновлення та модернізації України у Берліні 25 жовтня, пише Європейська правда.

 

За його словами, незважаючи на те, що поки що немає розуміння, коли закінчиться війна, вже зараз потрібно планувати відновлення України і механізми, як це відбуватиметься.

 

Шольц підкреслив, що йдеться про стратегію на роки і десятиліття, і це вимагатиме зусиль усієї світової спільноти.

 

“Йдеться про не менш амбітну мету, ніж План Маршалла XXI століття, завдання на одне покоління, яке почнуть реалізовувати вже зараз”, – заявив він.

 

“Давайте не фокусуватися на відновленні того, як усе було і є, а будемо думати про те, що якою може бути провідна, самодостатня, “непохитна” Україна. Це могла б бути Україна, яка є великим виробником “зеленої” енергії, постачальником промислової та сільськогосподарської продукції з високою доданою вартістю, провідна країна у сфері цифрових технологій, чиї IT-фахівці серед кращих у світі, країна ЄС з відповідною інфраструктурою та законодавчою базою. Для мене зобов’язання ЄС перед Україною як майбутнім членом – це одне з найзначніших геополітичних рішень нашого часу. Наші глобальні зусилля і для відновлення України, і для процедур її наближення до ЄС породять масштабну синергію. Не лише Україна, а й уся Європа стануть від цього сильнішими”, – сказав Шольц.

 

Він також наголосив на важливості децентралізації, регіонального розвитку, боротьби з корупцією, покращення інвестиційного клімату.

 

“Щокращу систему для відновлення України ми зараз створимо, тим більше міжнародної підтримки Україна отримає у наступні роки”, – наголосив канцлер Німеччини.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button