Світ

Шойгу заявив, що країни НАТО готуються до ядерного удару по РФ

Шойгу заявив, що країни НАТО готуються до ядерного удару по РФ

Фото: kremlin.ru

Сергій Шойгу міністр оборони РФ

Кількість військових НАТО на території Европи створює загрозу для Російської Федеації, вважає глава Міноборони РФ.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що країни НАТО готуються до ядерного удару по території Росії. На його думку, такий удар Альянс може нанести “під час військових навчань”. Про це  очільник військового відомства РФ у середу, 18 жовтня, заявив на засіданні колегії міністерств оборони Росії та Білорусі, передає The Moscow Times.

За словами, Шойгу війська НАТО регулярно проводять масштабні навчання, які базуються на “сценаріях військового конфлікту з Росією та Білоруссю”.

“На цих навчаннях відпрацьовують застосування ядерної зброї за допомогою авіації США та ядерних сил НАТО”, – сказав Шойгу. 

Він вказав, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну кількість військ НАТО у Східній Європі та країнах Балтії зросла у 2,5 рази та перевищила 30 тисяч  осіб.

“Це становить загрозу для Росії”, – заявив він. 

Шойгу додав, що російська армія у відповідь зміцнює свої західні рубежі і “вживає відповідних заходів”, а також запевнив присутніх, що регіональне угрупування військ та система ППО діють ефективно.

Тим часом, російська Держдума ухвалила законопроект про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ).

Ядерна зброя в СРСР з’явилася за “божим промислом” в обителі Серафима Саровського. Таку заяву зробив глава Російської православної церкви патріарх Московський Кирило (Гундяєв).

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button