Світ

Серед найдорожчих світових компаній перші п’ять місць займають представники IT-сфери

Журнал Forbes опублікував свій щорічний рейтинг найбільш грошовитих фірм, інформує 1NEWS.

В цьому році представники IT-сфери зайняли п’ять перших місць. Найдорожчою компанією світу восьмий раз поспіль став Apple.

Apple у 2018 році оцінили в $182,8 млрд. Це на 8% більше, ніж рік тому.

Друге місце в десятці найдорожчих компаній дісталося Google, яка за рік подорожчала відразу на 30% і нині оцінюється в $132,1 млрд.

Третю позицію зайняв Microsoft, капіталізація якої зросла на 21% і становить $104,9 млрд.

Перша п’ятірка найдорожчих компаній за версією Forbes повністю складається з представників IT-галузі – її замикають Facebook ($94,8 млрд) і Amazon ($70,9 млрд).

Цікаво, що один з головних вендорів мікрочіпів на планеті – компанія Intel – пробитися в десятку лідерів не зміг. Попри зростання вартості бренду на 9%, компанія зайняла 14 місце з капіталізацією в $34,1 млрд. Майже відразу йдуть Cisco і IBM, які розташувалися 16 і 17 рядках. При цьому IBM подешевшала цього року на 4 %.

Китайські компанії також впевнено нарощують свої капітали. Huawei зайняла 79 позицію, піднявшись цього року на 15% – до $8,4 млрд.

Замикають “Топ-100” найдорожчих компаній PayPal і Dell, які подорожчали на 33% і 18% відповідно і зайняли 98 і 99 позиції.

Нагадаємо, американський журнал Forbes оприлюднив новий рейтинг найвпливовіших людей світу за 2018 рік. Цього разу його вперше очолив голова КНР Сі Цзіньпін.

 

 

 

Back to top button