Світ

Сенат США представить резолюцію із засудженням дій уряду Угорщини – ЗМІ

Сенат США представить резолюцію із засудженням дій уряду Угорщини - ЗМІ

Фото: АР

Сенатори відзначають “важливу роль, яку Угорщина може відігравати в європейській та трансатлантичній безпеці”

Американські сенатори нині готують двопартійну резолюцію, що засуджує відступ офіційного Будапешту від демократії.

Американські сенатори представлять у Конгресі двопартійну резолюцію із засудженням відступ від демократії в Угорщині. Вони також закликають Будапешт зняти блокування вступу Швеції до НАТО. Про це повідомляє AP.

Демократ Джин Шахін та республіканець Том Тілліс готуються представити двопартійну резолюцію, що засуджує відступ від демократії в Угорщині.

Сенатори відзначають “важливу роль, яку Угорщина може відігравати в європейській та трансатлантичній безпеці”, але вказують на те, що вона не дотрималася своїх попередніх обіцянок не бути останнім членом НАТО, який ратифікує членство Швеції в Альянсі.

“Угорщина не приєдналася до всіх інших країн-членів НАТО у схваленні вступу Швеції до НАТО… та поставила під загрозу трансатлантичну безпеку в ключовий момент для миру й стабільності в Європі”, – мовиться в документі.

У резолюції акож критикується угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан за втручання в угорські медіа, обмеження громадянських свобод та намагання придушити інодумців.


Зазначимо, що Швеція подала заявку на вступ до НАТО у 2022 році. Єдиними країнами, які затягували ратифікацію членства, були Туреччина та Угорщина. Турецький парламент все ж схвалив вступ Швеції до Альянсу.

Як відомо, угорська опозиція запропонувала провести позачергове засідання парламенту для того, щоби ратифікувати заявку Швеції, але правляча партія влаштувала бойкот.

Нагадаємо, двопартійна делегація Конгресу США відвідає Угорщину на тлі зростання тиску на Будапешт з вимогою ратифікувати членство Швеції в НАТО. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button