Світ

Семеро туристів загинули під час сходження лавини в Індії

Семеро туристів загинули під час сходження лавини в Індії

Фото: zeenews.india.com

В Індії в результаті сходження лавини загинуло семеро туристів

Туристи потрапили під лавину у штаті Сіккім. Рятувальники витягли з-під снігу 23 постраждалих та доправили їх до лікарні.

 

У районі гірського перевалу Нату-Ла на заході Індії поблизу кордону з Непалом і Китаєм у вівторок, 4 квітня, зійшла снігова лавина, яка накрила автомобілі. В результаті, загинули семеро туристів, зокрема жінка та дитина. Про це у вівторок, 4 квітня, повідомив телеканал NDTV.

 

У місцевому департаменті туризму розповіли, що лавина зійшла на гірському перевалі Натху Ла у північно-східному індійському штаті Сіккім. У момент сходження лавини там могли бути до 150 осіб.

 

Крім того, лавина впала на велику автомагістраль Джавахарлала Неру, під снігом опинилися п’ять або шість автомобілів.

 

На місці події працювали рятувальники. Вони допомогли вибратися із заваленого снігом району 23 туристам. Постраждалих було доставлено до лікарні.

 

Зазначається, що ввечері пошукову операцію було припинено через негоду.

 

За останні два роки в індійській частині Гімалаїв лавини забрали життя щонайменше 120 людей. Вчені стверджують, що через зміни клімату небезпека сходження снігових лавин підвищилася.

 

Нагадаємо, днями на півночі Норвегії зійшли кілька лавин, які спричинили загибель чотирьох людей, серед яких були і туристи.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button