Світ

Саудівська Аравія визнала вбивство журналіста Джамаля Хашоггі у своєму консульстві

Влада Саудівської Аравії визнала, що опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі було вбито у її консульстві у Стамбулі. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Європейську правду.

Саудівська Аравія визнала факт його смерті після тижнів заперечень. “Попередні підсумки розслідування, проведеного Генеральною прокуратурою за фактом зникнення підданого Джамаля Хашоггі, вказують, що суперечка, яка виникла у нього з кількома людьми під час його перебування в генеральному консульстві королівства в Стамбулі, переросла у сварку і бійку, що призвело до його смерті”, – йдеться у повідомленні МЗС країни.

Ер-Ріяд стверджує, що зараз ведеться розслідування і під слідством перебувають 18 громадян Саудівської Аравії, хто вони – не розголошують.

Повідомляється також, що люди, які спілкувались з Хашоггі перед його смертю, прибули в Стамбул для того, щоб повернути його в Саудівську Аравію.

Саудівський опозиційний журналіст Джамаль Хашоггі зник в консульстві у Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста. За даними ЗМІ, перед смертю Хашоггі катували, а потім відрубали голову.

Після обшуків саудівського консульства турецька поліція заявила, що знайшла докази убивства Хшоггі.

Президент США Дональд Трамп анонсував “суворе покарання” Саудівській Аравії в разі підтвердження інформації вбивство Хашоггі.

Back to top button