Світ

Санду підтвердила участь у президентських виборах


1 серпня у Молдові розпочався передвиборчий період перед президентськими виборами та референдумом про євроінтеграцію. Виборча кампанія розпочнеться 20 вересня 2024 року.

Президентка Молдови Мая Санду 22 серпня офіційно оголосила про свій вступ у президентські перегони. Про це пише NewsMaker у четвер, 22 серпня.

Вона балотуватиметься від партії “Дія та солідарність” (PAS).

“Ваша підтримка – велика честь для мене. У 2024 році ми ухвалимо найважливіше рішення для країни з моменту незалежності. Ми на референдумі визначимо наш зовнішній курс. Впевнена, що наш народ обере мир та свободу. У 2024 році ми також обираємо президента. Моя програма зрозуміла: найкращі умови для життя та взаєморозуміння. Молдова – це ми, і країна рухатимемося туди, куди ми її направимо”, – наголосила Санду.

Та попри те, що Санду – кандидатка від PAS, на заході не виступали члени партії. А на логотипі її виборчої кампанії не згадується про PAS. Слоган кандидатки: “Мая Санду для Молдови”.

22 серпня PAS оголосила про створення ініціативної групи на підтримку кандидата у президенти.

Ініціативну групу Санду має зареєструвати ЦВК. Після цього необхідно буде зібрати не менше 15 тисяч підписів щонайменше у половині адміністративно-територіальних одиниць. Після цього ЦВК зможе офіційно зареєструвати Санду кандидаткою на виборах.

1 серпня у Молдові розпочався передвиборчий період перед президентськими виборами та референдумом про євроінтеграцію. Виборча кампанія розпочнеться 20 вересня 2024 року.

Нагадаємо, Майя Санду підписала закон, який передбачає закріплення в усіх законах країни поняття “румунська мова” замість “молдавської” та “рідної” мов.

Раніше парламент Молдови засудив російську агресію проти України. Депутати ухвалили декларацію, в якій закликали РФ негайно припинити воєнні дії у сусідній країні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five + 14 =

Back to top button