Світ

Ринок нафти йде в тінь – CNN

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: pixabay.com

Ринок нафти йде в тінь – CNN

Аналітики припускають, що нафту таємно купують китайські та індійські нафтопереробні заводи.


 

Війна Росії проти України спровокувала частковий відхід світового ринку нафти у тінь. Ембарго на російську нафту поки що запровадили лише США, при цьому до 1,5 млн барелів нафти щодня кудись поставляється. Про це повідомляє CNN.


 


Наголошується, що вторгнення в Україну зробило РФ вигнанцем на світовому енергетичному ринку. Тим не менш, на сьогодні є деякі ознаки того, що її знову купують. Мабуть, у тіні.


 


Видання пише, що танкери із сирою російською нафтою та нафтопродуктами почали частіше зникати з радарів. Редакція передбачає, що така практика може застосовуватися для того, щоб обійти санкції. Так, за даними компанії, що відстежує Windward, тіньова активність російських танкерів зросла на 600%.


 


“Ми спостерігаємо сплеск кількості випадків, коли російські танкери навмисно відключають транспондери, щоб обійти санкції. Російський флот починає приховувати своє місцезнаходження та свій експорт”, – сказав гендиректор Windward Амі Даніель.


 


Зокрема, за один тиждень з 12 березня було зафіксовано 33 випадки тіньової активності танкерів із російською нафтою та нафтопродуктами. Зазначається, що це на 236% вище, ніж у середньому протягом тижня за попередні 12 місяців.


 


Також, за оцінками дослідницької компанії Rystad Energy, з початку війни кудись зникало від 1,2 до 1,5 млн. барелів російської нафти на день. Аналітики припускають, що її таємно купують китайські та індійські нафтопереробні заводи.


 


 


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button