Світ

Румунія вирішила долучитися до декларації гарантій безпеки для України

Румунія вирішила долучитися до декларації гарантій безпеки для України

Румунія надає значну допомогу Україні

Керівник МЗС Румунії повідомила про раніше вжиті Румунією заходи, а також про майбутні заходи щодо підтримки транзитних потужностей для сільськогосподарської продукції з України.

Румунія вирішила долучитися до декларації G7 щодо гарантій безпеки для України, нещодавно підписаної під час саміту НАТО у Вільнюсі. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Румунії.

Про це рішення йшлося під час телефонної розмови міністра закордонних справ Луміниці Одобеску з держсекретарем США Ентоні Блінкеном учора, 24 липня.

“Голови румунської та американської дипломатії обговорили останні події на Чорному морі, зокрема й наслідки рішення Російської Федерації призупинити участь у Чорноморській ініціативі щодо експорту зерна”, – йдеться у заяві.

Блінкен і Одобеску також засудили нещодавні напади РФ на цивільне населення та річкову та морську інфраструктуру і цинічне ставлення РФ до глобальної продовольчої безпеки.

Одобеску повідомила про раніше вжиті Румунією заходи, а також про майбутні заходи щодо підтримки транзитних потужностей для сільськогосподарської продукції з України.

Раніше повідомлялося, що Україна розглядає можливість транспортування продовольства у рамках “зернової ініціативи” через територіальні води Румунії та Болгарії.

Румунія готова приймати більше українського зерна після виходу РФ з угоди

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button