Світ

Румунія оплатить навчання українських пілотів на F-16

Румунія оплатить навчання українських пілотів на F-16

Фото: af.mil

Румунія, попри “жорстку економію” в країні, оплатить навчання українських пілотів на F-16

Міністерство оборони країни покриє витрати на навчання, харчування, транспорт, паливо, спеціальне обладнання та інші супутні товари і послуги.

Румунія профінансує навчання українських пілотів на винищувачах F-16 на авіабазі Фетешть та супутні з цим потреби з державного бюджету країни. Про це у четвер, 13 червня, повідомило видання Profit.ro.

“Гроші будуть виділені на оплату контрактів, необхідних для підготовки українського персоналу, а також на перевезення, харчування, транспортування, пальне, що споживається в процесі підготовки, забезпечення спеціальним обладнанням та іншими супутніми товарами і послугами”, – йдеться в проєкті надзвичайного розпорядження.

Сам документ не містить оцінки вартості тренінгу, але жодних додаткових коштів, окрім тих, що вже затверджені для Міністерства національної оборони Румунії у бюджеті, не знадобляться.

“З огляду на чутливий характер робіт та послуг, які будуть укладені, а також конфіденційний характер діяльності, спрямованої на підготовку українського персоналу, законодавство, що регулює публічні закупівлі, не може бути застосоване. Враховуючи невідкладний характер цієї діяльності, застосування законодавства, що регулює публічні закупівлі, може унеможливити здійснення підготовки українського персоналу через регламентовані законодавством строки та можливість оскарження процедур закупівель”, – йдеться у пояснювальній записці до проєкту розпорядження.

Відомо, що в жовтні минулого року було створено Коаліцію можливостей з розвитку Повітряних сил України.

Офіційно анонсували відправлення винищувачів в Україну Нідерланди, Бельгія, Норвегія та Данія. 

Раніше повідомлялося, що певна кількість винищувачів F-16, які партнери передадуть Україні, будуть зберігатися на безпечних авіабазах за кордоном.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − 6 =

Back to top button