Світ

Румунія готова приймати більше українського зерна після виходу РФ з угоди

Румунія готова приймати більше українського зерна після виходу РФ з угоди

Фото: Wikipedia

Румунський порт Констанца

Порт Констанца є найбільшим альтернативним маршрутом транспортування українського зерна.


Румунський порт Констанца, який є основним альтернативним маршрутом поставок зерна з України після виходу РФ із зернової угоди, має можливість приймати додаткові вантажі до середини серпня. Про це заявив голова бізнес-асоціації порту Віорел Панаїт, пише Reuters.

 

За його словами, оператори також прагнуть збільшити пропускну здатність суден.

“Збір врожаю в Румунії починається дещо пізніше, ніж в Україні, що створює паузу між двома врожаями. Деякі румунські фермери все ще притримують свій урожай, тому продажі наразі перебувають у стані стагнації”, – сказав керуючий портовим оператором Comvex і президент Асоціації підприємців порту.

 

Ще до того, як Росія відмовилася від надання безпечного коридору для перевезення зерна через порти України, Констанца стала найбільшим альтернативним маршрутом транспортування. З початку війни через неї проходить приблизно третина українського експорту зерна.

 

Загалом за перші шість місяців цього року в порту було оброблено 15,25 млн тонн зернових, що на 24,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомили в адміністрації порту Констанца.
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button