Світ

Рукопис повісті про Шерлока Голмса виставлять на аукціон

Рукопис повісті про Шерлока Голмса виставлять на аукціон

Фото: Courtesy Sotheby’s

Оригінальний рукопис Шерлока Голмса може коштувати $1,2 млн на аукціоні

Знак чотирьох був другим романом Конан Дойля про Шерлока Голмса, написаним на замовлення Стоддарта після успіху повісті Етюд у багряних тонах.

Рукопис роману Знак чотирьох британського письменника Артура Конан Дойля про Шерлока Голмса виставлять на аукціон Sotheby’s у Нью-Йорку. Про це повідомляє CNN.

Сам рукопис надзвичайно чистий, він містить лише правки Джозефа Маршалла Стоддарта щодо американізації правопису та кілька закреслених слів, які Конан Дойль сам зробив у своєму творі.

Всі інші збережені рукописи Конан Дойля, більшість з яких зберігаються в музеях, також мають мало ознак редагування.

Очікується, що лише за цей рукопис можна отримати до 1,2 мільйона доларів, враховуючи його унікальне значення та статус найціннішого твору, який коли-небудь виставлявся на аукціоні.

Відомо, що цей рукопис перебував у колекціонера із Чикаго Родні П. Свантко, який помер два роки тому.

Крім того, Sotheby’s виставить на продаж листи Конан Дойля, в яких він розповідає про спільну вечерю з ірландським письменником Оскаром Уайльдом і Стоддартом в Лондоні, під час якої він пообіцяв написати Знак чотирьох.

Також з молотка підуть чотири романи американського письменника Френсіса Скотта Фіцджеральда, включно із копією Великого Гетсбі, та примірники першого видання роману Лоліта Володимира Набокова.

 Courtesy Sotheby’s

Раніше повідомлялося, що місце в загальному склепі поруч з голлівудською актрисою Мерилін Монро продали на аукціоні за $195 000.

На аукціоні за рекордну ціну продали рідкісний примірник казок братів Грімм

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button