Світ

Розвідка назвала масштаби мобілізації в Росії

Розвідка назвала масштаби мобілізації в Росії

Фото: РосЗМІ

Кремль щомісяця мобілізує на війну 20 тисяч осіб

Нові мобілізовані – це ув’язнені, боржники та неблагонадійна категорії населення. Головна мотивація для них – грошове забезпечення.

В Росії щомісяця мобілізують на війну проти України понад 20 тисяч осіб на місяць. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв’ю Еспресо.

“Понад 20 тисяч на місяць продовжують залучатись в різний спосіб. Це рекрутинг і серед ув’язнених, і серед боржників, якихось неблагонадійних категорій населення. Про добровольців там не йдеться. Мобілізація строковиків планово триває. Рекрутинг, в тому числі із мотивацією фінансової виплати або, якщо людина не підписує контракт, то якісь санкції обіцяють”, – заявив він.

За його словами, російське командування широко практикує “примусове підписання контракту” із колишніми військовослужбовцями.

“Коли начебто викликають на звірку у військкомат, кладуть контракт і в принципі назад людина не виходить, бо інакше йому погрожують вже якимось кримінальним переслідуванням або іншими проблемами в житті. І от так частина опиняється на фронті”, – пояснив Юсов.

При цьому він зазначив, що “говорити про мотивацію цих людей, з точки зору ідеології, з точки зору “любові” до їхньої батьківщини не доводиться, особливо, коли мова йде про депресивні регіони”.
Крім того, Юсов додав, що Кремль віддає перевагу прихованій мобілізації й уникає масового залучення до бойових дій населення європейської частини РФ.

Нагадаємо, в Росії в десятки разів підвищать штрафи, пов’язані з мобілізацією. Неявка за повісткою до військкомату каратиметься штрафом до 50 тис. рублів. Штраф за ненадання сприяння військкоматам – до 500 тис. рублів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button