Світ

Розвідка Британії заявила про просування військ РФ у Бахмуті

Розвідка Британії заявила про просування військ РФ у Бахмуті

Фото: ГУР (иллюстративное фото)

Бої за Бахмут тривають

У розвідці зазначили, що ключовий маршрут постачання України на захід від міста перебуває під серйозною загрозою.

Війська РФ в останні дні отримали новий імпульс у битві за Бахмут, поле того, як з кінця березня їхнє просування сильно застопорилося. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

У британській розвідці заявили, що Росія досягла подальших успіхів і тепер, ймовірно, просунулася в центр міста і захопила західний берег річки Бахмутка.

Зазначається, що ключовий маршрут постачання України №0506 на захід від міста перебуває під серйозною загрозою. Російські регулярні сили, включаючи повітрянодесантні війська, ймовірно, укріпили цей район, і РФ знову більш ефективно використовує артилерію в цьому секторі.

У Міноборони Британії припустили, що існує реальна ймовірність того, що на місцях найманці ПВК Вагнер та командири Міноборони Росії “припинили свою безперервну ворожнечу та покращили співпрацю”.

Нагадаємо, за словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, жодне з інформаційних вкидань РФ про ситуацію навколо Бахмута Донецької області не відповідає дійсності.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація в Бахмуті – найскладніша на фронті. РФ не контролює місто, але за загрози великих втрат може бути прийнято рішення про відхід ЗСУ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button