Світ

Розвідка Британії відреагувала на зникнення Суровікіна та Євкурова

Розвідка Британії відреагувала на зникнення Суровікіна та Євкурова

Фото: Міноборони РФ

Головнокомандувач Повітряно-космічними силами Росії, генерал армії Сергій Суровікін

Зв’язок Суровікіна та Євкурова з ПВК Вагнер є підставою для підозри з боку Москви, вважає британське міноборони.

Арешт генерала Сергія Суровікіна нині неможливо підтвердити, однак зв’язок останнього з ПВК Вагнер є підставою для підозри з боку російської влади. Про це заявила розвідка Великої Британії у своєму Twitter-акаунті в середу, 5 липня.

Служба розвідки зазначила, що Суровікін працював із Вагнером з часів своєї служби в Сирії у 2017 році.

У британському міноборони звернули увагу, що заступник міністра оборони Росії Юнус-бек Євкуров також не був присутній під час виступу Сергія Шойгу, що транслювалося по телебаченню у вівторок, 3 липня.

Суровікін та Євкуров спілкувалися з головою Вагнера Євгеном Пригожиним на відео, що стало публічним під час спроби збройного конфлікту у Ростові-на-Дону 24 червня.

“Хоча Суровікін широко відомий на Заході своєю жорстокою репутацією, він є одним із найбільш шанованих старших офіцерів російської армії; будь-які офіційні санкції проти нього можуть викликати розбіжності”, – стверджують в розвідці.

Підозра, що могла впасти на російських командувачів, підкреслює, як невдале повстання Пригожина поглибило наявні “лінії розлому” всередині безпекової системи Росії, вважають у міноборони Великобританії.

Нагадаємо, в кінці червня Євген Пригожин влаштував військовий заколот. Колони “вагнерівців” рухалися на Москву. Але після переговорів з главою Білорусі Олександром Лукашенком він повернув підрозділи в польові табори.

ЗМІ повідомляли, що у Кремлі обіцяли “вирішити питання” з Шойгу і начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим. Згодом, 26 червня, в РФ вперше показали Шойгу після бунту Пригожина.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button