Світ

Розвідка Британії оцінила закон РФ про військовий облік “нових громадян”

Розвідка Британії оцінила закон РФ про військовий облік нових громадян

Фото: Російські ЗМІ (ілюстративне фото)

Міноборони вважає, що практичні наслідки цього закону для мобілізації у Росії після того, як він набуде чинності, не будуть вагомими

Британське міноборони дотримується погляду, що російські законодавчі “інновації” не матимуть масштабного впливу на мобілізацію в Росії.

Новий закон, ухвалений Держдумою РФ 31 липня, про позбавлення набутого громадянства за ухилення від взяття на військовий облік не буде мати масштабного впливу на мобілізацію. Такої думки дотримується британська розвідка, про що свідчить огляд міноборони Британії про російсько-українську війну, опублікований 5 серпня в Х.

Відомство вважає, що практичні наслідки цього закону для мобілізації у Росії після того, як він набуде чинності, не будуть вагомими, незважаючи на те, що так звані “незалежні” російські ЗМІ продовжують писати про тиск силовиків на іммігрантів, щоб забезпечити армію РФ новими рекрутами, і поправки до законодавства дають ще один інструмент впливу в цьому питанні.

“Цей закон також варто розглядати у контексті зростаючих антиміграційних сентиментів, які намагаються підігрівати деякі члени російського уряду, зокрема проти вихідців із Центральної Азії. Ці настрої та риторика помітно посилилися після повномасштабного нападу Росії на Україну в лютому 2022 року, ймовірно, як складова спроби встановити додаткові джерела легітимності влади на тлі великих втрат і падіння рівня життя”, – йдеться в повідомленні.

Росія шукає живу силу, щоб поповнити безпрецедентні втрати на фронті в Україні. У зв’язку з цим, росіяни активно вербують 17-літніх підлітків до військкоматів на укладання контракту з досягненням повноліття.

Мобілізація в Україні та у Росії: стратегії та їх результати

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × five =

Back to top button