Світ

Роскомнагляд погрожує “вжити заходів” щодо Вікіпедії

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Википедия

У Вікіпедії є стаття “Рашизм”

Повідомляється, що Роскомнагдляр зобов’яже пошукові системи повідомляти користувачам про те, що Вікіпедія порушує російське законодавство, – до “усунення порушень”.

 

Російський регулятор Роскомнагляд повідомив, що вживатиме примусових заходів щодо американського фонду Wikimedia Foundation, який керує онлайн-енциклопедією Вікіпедія, – через нібито порушення законів у зв’язку зі статтями про війну. Про це йдеться на сайті Роскомнагляду.

 

Повідомляється, що Роскомнагляд зобов’яже пошукові системи повідомляти користувачам про те, що Вікіпедія порушує російське законодавство, – до “усунення порушень”.

 

“На інтернет-ресурсі Wikipedia (належить Wikimedia Foundation, Inc.) залишається невидаленими низка матеріалів, визнаних забороненими, у тому числі фейки про хід спеціальної військової операції на території України”, – йдеться в повідомленні.

 

Роскомнагляд зазначив, що в Росії некомерційну організацію Wikimedia Foundation вже притягнуто до адміністративної відповідальності за невидалення “протиправної інформації”.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button