Світ

Російський флот залишився без жодного авіаносця

Авіаносець “Адмірал Кузнєцов” повернеться до складу ВМФ РФ після ремонту тільки в 2021 році, повідомив президент Об’єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) Олексій Рахманов, інформує 1NEWS з посиланням на Ехо Москви.

“Ми роботу (по ремонту” Адмірала Кузнєцова “- ІФ) вже почали. Ми розраховуємо закінчити всю нашу роботу до кінця 2020 року, в першому півріччі 2021 провести випробування і, відповідно, передати корабель флоту вже в боєздатному стані”, – заявив Рахманов в понеділок під час ефіру радіостанції “Ехо Москви”.

Він зазначив, що ОСК не може розголошувати обсяг запланованих робіт по ремонту авіаносця в рамках зобов’язань за контрактом, однак підкреслив, що новий такий корабель “будувати довше і дорожче”.

У понеділок інформоване джерело повідомило, що Міноборони РФ і Об’єднана суднобудівна корпорація (ОСК) підписали держконтракт на ремонт “Адмірала Кузнєцова”. “Держконтракт передбачає виконання робіт з відновлення технічної готовності з окремими модернізаційними роботами”, – повідомило джерело.

Пізніше інформацію про підписання держконтракту підтвердили в прес-службі ОСК. “Дочірнє суспільство ОСК АТ” Центр судноремонту “Зірочка” приступила до його виконання “, – заявили в ОСК. У прес-службі корпорації сказали, що сума і терміни виконання контракту не розкриваються.

“Авіаносець буде проходити ремонт, заміну всіх котлів, обладнання”, – сказав раніше заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов.

Нагадаємо, понад 60% структур Генерального штабу Збройних сил України вже переведено на стандарти НАТО.

 

 

 

 

Back to top button