Світ

Росії не вдалося розсварити Україну та Польщу – ISW

Росії не вдалося розсварити Україну та Польщу - ISW

Фото: Офіс президента

Дуда і Зеленський

У Польщі вважають, що конфлікт між двома країнами щодо експорту українського зерна не “суттєво впливає” на відносини двох країн.

Удари Росії по українській портовій та зерновій інфраструктурі є частиною кампанії, спрямованої на погіршення відносин України з її західними сусідами, зокрема, з Польщею. Однак, ці спроби зазнали невдачі. Про це йдеться у зведенні Інститут вивчення війни (ISW) за п’ятницю, 22 вересня.

Аналітики ISW вважають, зазначають, що президент Польщі Анджей Дуда пояснив попередню заяву прем’єр-міністра Матеуша Моравецького про те, що Варшава більше не постачатиме зброю Україні. Як виявилось, мова йшла лише про нове озброєння, яке Польща закупає до своєї країни. В іншому ж, вони дотримуватимуться попередніх домовленостей про постачання зброї.

“Російські спроби посилити розбіжності між Україною та її центральноєвропейськими партнерами, схоже, зазнали невдачі, оскільки 22 вересня прем’єр-міністр Польщі Анджей Дуда підтвердив міцність польсько-українських відносин”, – йдеться у зведенні.

Зазначається також, що Дуда заявив, що потенційний конфлікт між двома країнами щодо експорту українського зерна європейськими сухопутними шляхами не “суттєво впливає” на відносини двох країн.

Нагадаємо, на поточному тижні польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Варшава зараз зосереджена на переозброєнні власної армії й тому не передає Києву військової допомоги. Пізніше Дуда заявив, що слова Моравецького були вирвані з контексту. Він також запевнив, що ті контракти щодо польського озброєння, які Польща підписала з Україною, виконуватися будуть.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button