Світ

Росіяни збільшують кількість наземних штурмів – ISW

Росіяни збільшують кількість наземних штурмів - ISW

Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

РФ може посилювати удари з метою тиску на українське командування для розгортання систем ППО за межами фронту, гадають аналітики.

Росіяни нарощують кількість і масштаби механізованих наземних штурмів на окремих ділянках фронту в Україні. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

За останні два тижні російські війська більшили кількість і масштаби механізованих наземних штурмів на окремих ділянках фронту. 

Експерти вважають, що окупанти можуть збільшити загальний темп своїх наступальних операцій в Україні. Інтенсифікація російських штурмів відбувається, як правило, одночасно з посиленням ракетних ударів і ударів безпілотників по українських енергетичних об’єктах.

В ISW припускають, що війська РФ можуть посилювати удари з метою подальшого тиску на українське командування для розгортання систем протиповітряної оборони за межами фронту, щоб безпечніше для себе посилювати авіаційні операції з метою підтримки наземних операцій.

Українські джерела зазначають, що фрагментарне і запізніле надходження нових західних систем в Україну дозволить російським військам адаптуватися до них і згладжувати ймовірні оперативні переваги, які ці системи могли б надати українським військам в іншому випадку.

Раніше заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький заявляв, що на тимчасово окупованих територіях України загарбники встановили понад 2 000 своїх вишок мобільних мереж для поширення пропаганди.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button