Світ

Росіяни погано підготовлені до контрнаступу ЗСУ – ISW

Росіяни погано підготовлені до контрнаступу ЗСУ - ISW

Аналітики вважають, що окупанти навряд чи справляться з оборонними маневрами

Західні аналітики впевнені, що нині у військах РФ є кілька факторів, які негативно впливають на їхню обороноздатність.

Одержимість Росії в тактичних наступальних операціях, стала причиною того, що російські сили виявилися погано підготовленими до широкомасштабного контрнаступу України. Про це заявили аналітики ISW в своєму звіті.

Росіяни все ще надають перевагу невеликим фронтовим атакам з метою отримати тактичні успіхи на обмежених ділянках фронту. У цілому, такі дрібномасштабні атаки не вимагають особливого залучення можливостей командування. Тоді ж як оборонні маневри проти широкомасштабного контрнаступу складніші, зокрема, вони вимагають залучення та ретельне відпрацювання командуванням та управлінням великих підрозділів та великих територій.

ЗСУ визначатиме час і місця, в яких точитимуться бої. Аналітики припускають, що українські бійці здійснять натиск на набагато ширші території, ніж сектори атаки, на яких зазвичай зосереджувалися російські командири. Тоді ж як росіянам, на думку експертів, доведеться покладатися на всі свої частини та підрозділи, що воюють, а не на обрану групу. Швидше за все російській армії, доведеться координувати оборонні операції всіх своїх підрозділів одночасно. 

Аналітики зазначають, що більшість російських підрозділів на важливих ділянках фронту було укомплектовано мобілізованими військовослужбовцями, що не мали досвіду оборони або відходу від механізованого багатобригадного наступу. Вони навряд чи будуть емоційно чи інтелектуально готові відповісти на такий напад. 

В ISW додають, що раніше вже повідомлялось про безліч випадків, коли військовослужбовці на різних ділянках фронту скаржилися на умови в їхніх підрозділах, жорстоке поводження з боку командирів, зневажливе ставлення командування до втрат і дезертирства.

Експерти вважають, що ці фактори завдають шкоди згуртованості підрозділів. На їхню думку, це ще більше погіршить загальну оборонну спроможність Росії.

Зазначимо, Генштаб ЗСУ заявив, що в підрозділах російського “добровольчого” формування Невський, які беруть участь у бойових діях на Донеччині, спостерігається низький рівень морально-психологічного стану через втрати. 

Війська РФ втратили дві роти в Донецькій області – ЗСУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button