Світ

Росіяни можуть шпигувати за навчанням бійців ЗСУ у Британії – ЗМІ

Росіяни можуть шпигувати за навчанням бійців ЗСУ у Британії - ЗМІ

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Росія може шпигувати за місцями навчання українських військових

Росія залучила шпигунів для стеження за українськими військовими під час навчань за кордоном.

 

Російські шпигуни можуть використовувати безпілотники для стеження за британськими військовими базами, де проходять підготовку українські солдати. Про це повідомляє The Times з посиланням на інструкцію, поширеною серед британських військовослужбовців.

 

Зазначається, що російські спецслужби виявили “значний” інтерес до операції Interflex, у межах якої Лондон спільно із союзниками забезпечує підготовку солдатів з України.

Росія може використовувати дрони для стеження за військовими базами в Британії, а також шукає військових інструкторів в інтернеті або в реальному житті та намагається отримати від них інформацію.

 

“Існують реальні загрози шпигунства і підривної діяльності, пов’язані з підготовкою ЗСУ у Великій Британії. Вони охоплюють використання дистанційно пілотованих авіаційних систем і фізичної розвідки, віртуальні і фізичні підходи до тих, хто забезпечує тренування, та інтерес з боку журналістів-розслідувачів”, – ідеться в інструкціях.

 

У Міноборони Британії зазначили, що наразі є “мало доказів” використання безпілотників для шпигунства за навчаннями Interflex.

 

“Уряд дуже серйозно ставиться до безпеки наших військових закладів. Існує ціла низка надійних заходів для захисту наших людей і об’єктів”, – заявили у відомстві.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + eighteen =

Back to top button