Світ

Росіяни доукомплектовують елітний загін “смертників” – ЦНС

Росіяни доукомплектовують елітний загін смертників - ЦНС

Фото: РосЗМІ (ілюстративне фото)

У РФ сформували новий штурмовий спецзагін

Батальйон, який складається з декількох сотень засуджених із бойовим досвідом, і названий “гладіаторами” на честь колишнього генерала 58-ї армії з позивним Спартак.

У РФ із завербованих на війну проти України ув’язнених сформували новий штурмовий спеціальний загін “шторм гладіатор”. Про це повідомляє Центр нацспротиву.

Зазначається, що це привілейований напівсекретний батальйон, який складається з декількох сотень засуджених із бойовим досвідом, і названий “гладіаторами” на честь колишнього генерала 58-ї армії з позивним Спартак.

Батальйоном командує засуджений за жорстоке вбивство експоліцейський. В даний підрозділ відбирають людей з високим рівнем фізичної підготовки, досвідом служби в силових структурах, а також ветеранів бойових дій.

Крім цього, на навчальному полігоні “гладіаторів” тренують, зокрема, колишні “вагнерівці” та кадирівці з підрозділу “Ахмат”, що є складовою росгвардії.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький розповів, що всі угрупування російської ПВК Вагнер переформатовані. Одна частина їх знаходиться в підпорядкуванні ЗС РФ, інша – вступила до аналогічних приватних компаній.

Раніше в ISW розкрили “секретну” роботу ПВК Вагнер в Білорусі. Зазначалося, що “вагнерівці” працюють з особовим складом 51-ї артилерійської бригади і з курсантами білоруської військової академії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button