Світ

Росія збирається пустити Nord Stream 2 в обхід Данії

Голова комітету Держдуми РФ з освіти і науки В’ячеслав Ніконов вважає, що блокування Данією газопроводу “Північний потік-2” потребує продовження трубопроводу на 10-12 миль, що окупиться відсутністю “плати за дно” цій країні, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс

“Данія заявила про намір затримати будівництво “Північного потоку-2”. Для проекту це майже нешкідливо: обхід датських вод продовжить трубу на 10-12 миль. Невелике подорожчання компенсується відсутністю “плати за дно” Копенгагену”, – сказав Ніконов.

Напередодні прем’єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен завив, що питання будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» в обхід газотранспортної системи України потрібно винести на обговорення на загальноєвропейський рівень.

“Північний потік-2” – проект магістрального газопроводу з Росії в Німеччину через Балтійське море завдовжки понад 1200 км. Це розширення “Північного потоку”, яке передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море в Німеччину.

Нагадаємо, Порошенко впевнений, що проект “Північний потік-2” не буде завершений.

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button