Україна

Росія випустила по Україні майже 20 ракет

Росія випустила по Україні майже 20 ракет

Фото: ПС ЗСУ

Росія випустила по Україні понад 20 ракет, більшість – з Каспійського моря.

Російські окупанти завдали ракетних ударів по низці українських міст. Частину з них збила ППО.

 

Російські війська випустили  майже 20 ракет по різних регіонах України, більшість із них були запущені з Каспійського моря. Про це, коментуючи масовий обстріл території нашої країни, у вівторок, 3 травня, заявили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

 

“Ввечері 3 травня – повітряна тривога по всій території України. Стратегічні бомбардувальники Росії Ту-95 або Ту-160 завдають ракетних ударів із Каспійського регіону.

 

Орієнтовно випущено 18 ракет, які потрапили на об’єкти інфраструктури Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської та Закарпатської областей. Також з інших засобів завдано ракетних ударів по Одеській та Донецькій областях.

 

За попередніми даними, за добу 3 травня протиповітряною обороною Повітряних сил та Сухопутних військ збито щонайменше 8 крилатих ракет, дані уточнюються. Також є відомості про поразку 7 безпілотників та одну авіаційну ракету”, – сказано в повідомленні.

 

У Командуванні звернули увагу на те, що окупанти бережуть свої літаки та гелікоптери, тому не заходять у контрольований Збройними силами України повітряний простір.

 

“Водночас авіація Повітряних сил України протягом доби здійснила десятки авіавильотів. Під прикриттям винищувачів групи ударної авіації завдали близько десяти ракетно-бомбових ударів по скупченню військ противника, складах боєприпасів та живій силі”, – заявили у ПС ЗСУ.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button