Світ

Росія втратила на війні 3 тисячі офіцерів – ЗМІ

Росія втратила на війні 3 тисячі офіцерів - ЗМІ

Фото: ВВС

Могили російських військових

Серед вбитих російських офіцерів щонайменше 800 були у званні від майора та вище, свідчать підрахунки.

Країна-агресор Росія за час повномасштабної війни проти України втратила мінімум 3 тисячі офіцерів вбитими. Про це повідомила Російська служба ВВС у п’ятницю.

Серед вбитих офіцерів щонайменше 800 були у званні від майора та вище. Зокрема, валося підтвердити поіменну загибель 102 полковників, 240 підполковників та 450 майорів.

Крім того, на війні проти України загинули мінімум 2278 молодших офіцерів – від лейтенанта до капітана.

У ВВС називають втрату останніх найбільшим ударом для боєспроможності російських військ. У структурі російських збройних сил тільки офіцери навчені злагодженій взаємодії з іншими видами військ, зокрема, з артилерійськими підрозділами.

“Їхня втрата, на думку експертів, веде до серйозної втрати тактичної злагодженості. Простіше кажучи, підрозділи починають діяти по-різному, заважаючи один одному на полі бою і потрапляючи під дружній вогонь”, – йдеться у статті.

Загалом російським ЗМІ вдалося підтвердити поіменно 43014 російських солдатів, які загинули на війні проти України. До цієї кількості не входять знищені бойовики так званих “ДНР” і “ЛНР”. Наголошується, що реальні втрати російської армії значно більші. Лише за останні два тижні загинуло принаймні 1283 російських військових.

“Ми припускаємо, що наш список може містити щонайменше вдвічі менше імен загиблих, ніж насправді поховано в Росії. Такого висновку ми дійшли, систематично вивчаючи обстановку на кладовищах у 70 російських населених пунктах. Отже, за найбільш обережною оцінкою, до кінця вересня Росія могла втратити 86 тисяч осіб загиблими”, – пишуть журналісти.

У свою чергу Генштаб ЗСУ сьогодні повідомив, що вже ліквідовано вже понад 380 тисяч окупантів. Лише за останню добу ЗСУ знищили 990 росіян.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button