Світ

Росія вербує для війни в Україні мігрантів на фінському кордоні – ЗМІ

Росія вербує для війни в Україні мігрантів на фінському кордоні - ЗМІ

Фото: iltalehti.f

Росія вербує іноземних мігрантів, затриманих під час нещодавньої зачистки на кордоні з Фінляндією

ВВС зазначає, що відомо про кілька випадків, коли іноземців поспіхом відправляли до військового табору на кордоні з Україною.

Росія вербує іноземних мігрантів, затриманих під час нещодавньої зачистки на кордоні з Фінляндією, для участі у війні в Україні. Про це повідомляє ВВС.

ЗМІ повідомляє, що вже відомо про кілька випадків, коли іноземців поспіхом відправляли до військового табору на кордоні з Україною за кілька днів після того, як вони були затримані за порушення імміграційного законодавства.

Кількість таких випадків зросла, коли іноземні мігранти прибули на кордон Росії з Фінляндією протяжністю 1340 км.

Останнім часом безпрецедентна кількість мігрантів стала з’являтися на кордоні Фінляндії.

Фінська влада звинуватила Росію в тому, що вона заохочує приплив мігрантів і відмовляється від звичайної перевірки віз для мандрівників, які в’їжджають у прикордонну зону. Вона особливо відзначила організовану роздачу велосипедів, більшість з яких були абсолютно новими, на яких мігранти долали останню ділянку російського кордону, обходячи заборону Росії наближатися до прикордонних пунктів пішки.

Як ми вже писали раніше, непальська поліція затримала десять осіб, які стягували з безробітних молодих людей величезні суми грошей за туристичні візи та відправляли їх для незаконного вербування до російської армії.

Раніше повідомлялося, що РФ вербує на війну з Україною жителів Непалу. Уряд Катманду висловив протест. Непал вимагає від Москви не вербувати своїх громадян у російську армію і негайно повернути всіх непальських громадян. 

Журналіст показав відео з полоненим непальцем

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button