Світ

Росія розробляє біологічну зброю – Держдеп

Росія розробляє біологічну зброю - Держдеп

Фото: Nicholas Kamm/Pool via AP

Представник Держдепу США Нед Прайс

До класу біологічної зброї відносять будь-які мікроорганізми чи токсини, знайдені у природі, які можна використовувати для вбивства чи заподіяння шкоди людям.

Російська Федерація продовжує розробляти біологічну зброю всупереч положенням Конвенції про біологічну зброю. Про це у вівторок, 14 березня, заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу.

 

“Сполучені Штати вважають, що Росія продовжує підтримувати програму наступальної біологічної зброї з порушенням своїх зобов’язань, взятих при підписанні Конвенції про біологічну зброю”, – зазначив представник Держдепартаменту США.

 

Він також зазначив, що Росія всіляко намагається відвести увагу в цьому питанні від себе.

 

За словами Неда Прайса, російські пропагандисти протягом багатьох років просувають неправдиву інформацію про так звані “лабораторії біологічної зброї” на території України. Таким чином у Кремлі намагаються виправдати свою військову агресію.

 

З цією метою задіяні підконтрольні Кремлю ЗМІ, інформаційні сайти, пов’язані з російською розвідкою, і так звані експерти.

 

“Ці суб’єкти працюють разом, щоб постійно по краплі наповнювати інформаційне середовище брехливими наративами з метою створення ілюзії великої кількості голосів, що повторюють один одного”, – заявив Прайс.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button