Світ

Росія почала шантажувати Україну підривом Київської ГЕС

Росія почала шантажувати Україну підривом Київської ГЕС

Фото: росЗМІ

Захарова заговорила про руйнування дамби Київської ГЕС і Канівського водосховища

У російському МЗС заявили, що буцімто Україна планує зруйнувати дамби Київської ГЕС і Канівського водосховища.

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Україна нібито планує зруйнувати дамби Київської гідроелектростанції та Канівського водосховища і звинуватити в цьому РФ. Про це повідомляють росЗМІ в п’ятницю, 12 липня.

“Київ готує руйнування гребель Київської ГЕС та Канівського водосховища, це стане черговою цинічною провокацією проти Росії”, – заявила Захарова.

Представниця МЗС РФ стверджує, буцімто греблю Каховської ГЕС було зруйновано внаслідок “безперервних обстрілів ЗСУ” влітку 2023 року. Захарова переконує, що “Україна планує знищити подібним чином ще одну ГЕС”.


Варто зазначити, що аналогічні заяви-анонси звучали раніше перед російськими обстрілами Запорізької АЕС та підривом росіянами Каховської ГЕС.

Нагадаємо, раніше у Росії зробили цинічну заяву щодо атаки на Київ 8 липня, коли російська ракета влучила в дитячу лікарню Охматдит.

Як відомо, вночі 6 червня 2023 року російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС, що викликало масштабне затоплення територій у Херсонській області та завдало значних екологічних, економічних та гуманітарних збитків Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button