Світ

Росія організовує новий коридор для відправки мігрантів в ЄС – BILD

Росія організовує новий коридор для відправки мігрантів в ЄС - BILD

Фото: polet.me

Польські силовики попереджають про новий організований наплив біженців через Росію і Білорусь

Росія і Білорусь активізують свою гібридну операцію, покликану посилити міграцію і, отже, політичну кризу в західних країнах – особливо в Німеччині.

Росія та Білорусь мають намір організувати коридор для постійної відправки мігрантів з Африки та Азії до Європи. Для цього, Москва та Мінськ планують використати турецькі авіалінії. Про це у п’ятниую, 22 грудня пише німецьке видання Bild з посиланням на польських силовиків. 

Як вказують журналісти, задіяти у “схемі” Кремль планує чартерну турецьку авіакомпанію Southwind Airlines. 

“Авіакомпанія Southwind Airlines, що базується в Антальї (Туреччина), була заснована незабаром після російського вторгнення в Україну. Три літаки і більша частина персоналу належать російській авіакомпанії Nordwind Airlines, що базується в Москві. Авіакомпанія допомагає РФ обходити санкції”, – пише газета. 

Bild вказує, що “існує потенціал для цілеспрямованої контрабанди нелегальних мігрантів до Західної Європи через нову авіакомпанію”.

“У Польщі вважають, що Росія і Білорусь активізують свою гібридну операцію, покликану посилити міграцію і, отже, політичну кризу в західних країнах – особливо в Німеччині”, – пишуть автори матеріалу. 

У свою чергу, польська влада очікує міграційний ажіотаж – як на кордоні, так і через турецьку авіакомпанію, що може робити зупинку в Польщі.

Неспроможність захистити зовнішні кордони ЄС ставить під загрозу відкритість його внутрішніх кордонів. Про це заявила міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер.

Удар мігрантами. Фінляндія перекрила кордон із РФ 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button