Світ

Росія оголосила персоною нон-ґрата співробітника посольства Австрії


У МЗС було викликано посла Австрії в Москві Вернера Альмховера, якому було заявлено “рішучий протест” у зв’язку з оголошенням австрійською стороною персонами нон-ґрата двох співробітників російського посольства.

Росія оголосила персоною нон-ґрата одного співробітника посольства Австрії в Москві, і на цьому “заходи у відповідь після аналогічних дій щодо російських дипломатів не вичерпуються”. Про це в четвер, 11 квітня, повідомило МЗС РФ.

Як зазначається в повідомленні відомства, в МЗС було викликано посла Австрії в Москві Вернера Альмховера, якому було заявлено “рішучий протест” у зв’язку з оголошенням австрійською стороною персонами нон-ґрата двох співробітників російського посольства.

“Послу вручено ноту з повідомленням про те, що як відповідь російська сторона оголошує persona non grata співробітника посольства Австрійської Республіки в Російській Федерації, якому належить залишити російську територію до кінця дня 18 квітня. На цьому наші заходи у відповідь не вичерпуються”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє російське зовнішньополітичне відомство, крок австрійської сторони “ще більше обтяжує перебувають у кризі за ініціативою австрійської сторони двосторонні відносини, завдає серйозної шкоди авторитету Австрії, яка позиціонувала себе як нейтральна держава і майданчик міжнародної дипломатії”.

Раніше повідомлялося, що Австрія оголосила двох дипломатів з РФ персонами нон-грата. МЗС країни ухвалило таке рішення після того, як в місцевих ЗМІ з’явився матеріал про їхню причетність російської розвідки.

Словенія оголосила про видворення дипломата РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button