Світ

Росія оголосила “персонами нон грата” 13 українських дипломатів

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав, дії Росії "нонсенсом"

Росія висилає українських дипломатів.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Українську правду.

“Їм були вручені ноти протесту і заявлено, що у відповідь на необгрунтовані вимоги зазначених держав про висилку російських дипломатичних співробітників на підставі бездоказових звинувачень Великобританії на адресу Росії через т. зв. “справу Скрипалів” російська сторона оголошує “persona non grata” відповідну кількість співробітників дипустанов цих країн в Російській Федерації”, – йдеться у повідомленні.

В МЗС підтвердили, що Росія висилає 13 українських дипломатів – “дзеркально” до рішення України.

“Україна вживає і буде й надалі вживати усіх заходів з метою протидії та запобіганню системному та постійному втручанню, підривним діям РФ у справи України, у т.ч. шляхом оголошення персонами нон ґрата осіб, підозрюваних у причетності до таких неправомірних дій”, – заявили пізніше в МЗС, додавши, що “це очікуваний крок з боку Кремля”.

У відомстві також нагадали, що нещодавно Україна вислала 13 російських дипломатів, які здійснювали у діяльність, несумісну з дипломатичним статусом.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін у Twitter назвав, дії Росії “нонсенсом”, зазначивши, що “ми не намагалися когось отруїти в Солсбері”.

Back to top button