Світ

Росія має намір закрити Україні доступ до Чорного моря – розвідка

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: commons.wikimedia.org/

РФ відрізає Україну від морів

Загарбники готові й надалі завдавати ударів по цивільній інфраструктурі у спробі послабити рішучість України.


Російські війська продовжують атакувати такі міста України, як Маріуполь, Одеса та Херсон, щоб повністю взяти під свій контроль доступ до Чорного моря. Про це йдеться у звіті британської розвідки, оприлюдненому у середу, 4 травня.


“Напади на ключові міста, що тривають, такі як Одеса, Херсон і Маріуполь, підкреслюють їхнє (росіян – ред.) бажання повністю контролювати доступ до Чорного моря, що дозволить їм контролювати морські шляхи сполучення України, що негативно позначиться на її економіці”, – зазначили у відомстві.


За даними розвідників, наземні операції російських окупаційних військ зосереджені на сході України, але Росія продовжує завдавати ракетних ударів по всій території країни, щоб залякати та деморалізувати українців.


“Оскільки російські операції зайшли в глухий кут, невійськові цілі, включно зі школами, лікарнями, житловими будинками та транспортними вузлами, продовжують бомбитися, що свідчить про готовність Росії атакувати цивільну інфраструктуру у спробі послабити рішучість України”, – додали в Міноборони Британії.


Нагадаємо, РФ задіяла для воєнного вторгнення в Україну приблизно 65% наземних збройних сил, з яких понад чверть наразі виведено з ладу.


ГУР озвучило плани Росії щодо термінів “спецоперації”



Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button