Світ

Росія і є європейською цінністю – Пєсков

Росія і є європейською цінністю - Пєсков

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков

Речник Кремля заявив, що спроба розірвати стосунки з РФ – це помилка, бо остання нібито і є частиною європейських цінностей.

Нинішня Росія нібито і є “європейською цінністю”. Таку заяву зробив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, критикуючи “заперечення Молдовою всього російського” у своєму прагненні до ЄС, посвідомляє російське пропагандистське інформагентство Интерфакс у вівторок, 26 вересня.

“На жаль, нинішня влада Кишинева і пані Санду вбачають у європейських цінностях обов’язкову наявність заперечення всього російського. Це глибока помилка, бо Росія сама і є європейською цінністю. Це частина загальних європейських цінностей, хто б що не говорив”, – стверджує представник Кремля.

Посадовець таким чином прокоментував слова президентки Молдови Маї Санду про те, що для просування європейських цінностей у її країні необхідно відмовитися від співпраці з Росією.

“Вони, на наш погляд, роблять помилку перед своїм власним народом, вважаючи, що, розвиваючи відносини із західноєвропейськими країнами, вони в обов’язковому плані повинні повністю зруйнувати всі відносини з нами. Це помилка”, – запевняє він.

За його словами, Кишиневу нібито “доведеться зрозуміти ціну цієї помилки”. Представник Кремля також пригрозив, що “цю ціну платитиме народ цієї країни”.


Зазначмио, що в червні минулого року лідери ЄС надали Молдові статус кандидата разом з Україною.

Додаом, що в жовтні Єврокомісія має оприлюднить оцінку щодо перспективи подальшого приєднання України і Молдови до ЄС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button