Світ

Російський дезертир в Польщі: ЗМІ дізналися подробиці

Російський дезертир в Польщі: ЗМІ дізналися подробиці

Росіянин, певно, мав намір використати створений Мінськом “канал” міграції на Захід

Польські медіа дізналися від місцевих служб, що чоловік був одягнений в цивільне і не мав при собі зброї.

Громадянина РФ, імовірного дезертира російської армії, затримали на території Польщі. Про це повідомляє Польське Радіо.

Прикордонники Підляшшя затримали 41-річного росіянина, що нелегально потрапив до Польщі через Білорусь. При ньому знайшли військові документи: контракт з армією РФ про участь у військових діях проти України.

Речник головного коменданта Польської прикордонної служби Анджей Юзвяк підтвердив, незаконний перетин кордон і додав, що “прикордонники проводять з ним подальші адміністративні дії”.

Чоловік був одягнений у цивільне та не мав при собі зброї. У нього виявили російські військові документи, зокрема згаданий контракт. Росіянин, певно, мав намір використати створений Мінськом “канал” міграції на Захід, яким користуються переважно іноземці з Близького Сходу, Північної Африки та Азії.

Детальну інформацію щодо затримання повідомила речниця Підляського відділу Прикордонної служби Катажина Здановіч.

“Як виявилося, чоловік був дезертиром, який воював в Україні. Він мав при собі дійсні військові документи”, – сказала вона.

Проте достеменно невідомо, чи цей солдат справді є дезертиром, чи втеча була прикриттям для інших видів діяльності, зокрема шпигунства чи подальшої диверсії, додала вона.

Як ми вже писали, польські прикордонники затримали на кордоні з Білоруссю 41-річного російського військового, який дезертирував з однієї із частин на фронті.

Як відомо, за даними української розвідки, станом на кінець квітня кількість дезертирів з Південного військового округу армії РФ досягла 18 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × two =

Back to top button