Світ

Російського співробітника місії ООН оголошено персоною нон грата в Косово

Прем’єр-міністр Косова Рамуш Харадінай заявив, що російського співробітника місії ООН Михаїла Краснощекова оголошено персоною нон грата, інформує 1NEWS з посиланням на ЄП.

“Таке рішення було прийняте, оскільки дії громадянина РФ були спрямовані проти конституційного ладу Косова, універсальних цінностей, миру і стабільності” – заявив Харадінай.

Краснощекову видали розпорядження залишити територію Косова.

“Я закликаю спеціального представника генсекретаря ООН у Косові поважати це рішення” – підкреслив Харадінай.

Раніше у Косові заявили, що співробітник місії ООН у Косові росіянин Михаїл Краснощеков є колишнім співробітником військової розвідки РФ і косовська влада вимагає зняти з нього імунітет для кримінального переслідування.

Краснощеков був затриманий 28 травня під час поліцейської операції на півночі Косова разом з кількома десятками сербів та босняків, який підозрюють в організованій злочинності і корупції.

За даними місцевих ЗМІ, росіянин блокував службовою машиною проїзд косовських спецпризначенців, чинив опір правоохоронцям. Крім того, в його автомобілі знайшли пилку, якою, вірогідно, спилювали дерева для створення барикади в районі Зубін Поток, де і затримали росіянина.

 

One Comment

  1. Кацапы любят жить там, где сытнее и лучше и гадить стране, которая их приняла. Эту падаль нельзя пускать даже на порого своего дома.

Back to top button