Світ

Російські та північнокорейські хакери атакують розробників вакцин від коронавірусу

Ціллю хакерів були сім великих компаній, безпосередньо залучених до розробки вакцин і методів лікування від COVID-19

Американська технологічна компанія Microsoft заявила про спроби кібератак проти розробників вакцин від коронавірусу у різних країнах з боку хакерських груп з РФ та КНДР.

Про це інформує 1NEWS.

“За останні місяці ми зафіксували кібератаки від трьох пов’язаних з державами сил, ціллю яких були сім великих компаній, безпосередньо залучених до розробки вакцин і методів лікування від COVID-19”, – заявив представник Microsoft Тім Берт.

За його словами, для атак хакери використовували різноманітні методи. Наприклад, одна з груп з Північної Кореї розсилала фішингові електронні листи з використанням тем “COVID-19”, видаючи себе за представників Всесвітньої організації охорони здоров’я.

“У перелік цілей входили фармацевтичні компанії і розробники вакцини з Канади, Франції, Індії, Південної Кореї і США”, – зазначив Берт. При цьому він не став називати самі компанії, проти яких були спрямовані кібератаки.

За його словами, цими хакерськими групами були пов’язана з Росією группа Strontium (також відома як Fancy Bear) і дві північнокорейські групи – Zinc і Cerium.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button