Світ

Робоча група ЄС із передачі активів РФ Україні розпочинає роботу

Робоча група ЄС із передачі активів РФ Україні розпочинає роботу

Євросоюз шукає можливість конфіскації російських активів

Створена у лютому група наступного тижня збереться у Брюсселі. Вона розгляне можливість передачі Києву заморожених у ЄС російських активів.

Наступного тижня у Брюсселі збереться робоча група ЄС, створена для розгляду можливості використати заморожені російські активи для відновлення України. Про це у п’ятницю, 24 березня, повідомляє New York Times.

 

Зазначається, що на Заході зростає підтримка ідеї примусового стягнення грошей із Росії на відновлення України. Світовий банк оцінює збитки, завдані країні війною $411 мільярдів.

 

Минулого року західні банки заморозили близько 300 мільярдів доларів активів центробанку Росії, а також заморозили великі суми приватних російських грошей.

 

“В принципі, все ясно: Росія має заплатити за відновлення України”, – заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, який головує в Раді ЄС. Водночас, за його словами, втілення цього принципу на практиці пов’язане із певними складнощами.

 

“Це має бути зроблено відповідно до законодавства ЄС та міжнародного права, а прямої моделі для цього зараз не існує”, – сказав він.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button