Світ

Рівень кіберзагроз у світі досяг історичного максимуму

77% ІТ-експертів виразили глибоке занепокоєння через підвищення загроз з боку організованої кіберзлочинності

Рівень кіберзлочинності зростає, однак лише п’ята частина компаній готова протистояти кібератаці.

Такого висновку дійшли Harvey Nash та KPMG, провівши опитування директорів з питань ІТ у 40 офісах країн Європи, Азії та США, – повідомляє 1NEWS.

Кількість респондентів, які вважають вдосконалення систем кібербезпеки найвищим пріоритетом через пікове збільшення рівня загрози з боку кіберзлочинності, на 23% більше у порівнянні із 2017 роком.

Пріоритетність управління операційними ризиками та дотримання нормативних вимог збільшилася на 12%.

Компанії збільшують обсяг інвестицій у захист конфіденційності інформації та безпеки даних через впровадження Загального регламенту ЄС з питань захисту даних (GDPR). Понад третину організацій, що взяли участь в дослідженні, наразі не відповідають вимогам GDPR.

77% ІТ-експертів виразили глибоке занепокоєння через підвищення загроз з боку організованої кіберзлочинності (порівняно з 71% у минулому році). Лише 22% заявили про свою готовність протистояти кібернетичній атаці.

Разом з тим, більшість компаній визнають, що не мають сьогодні ефективної цифрової стратегії. 78% респондентів повідомили, що їх цифрова стратегія є лише помірно ефективною, а у деяких випадках не дає результату.

9% компаній взагалі не мають чіткого бачення чи стратегії у сфері ІТ, а 35% не можуть найняти необхідних їм працівників із необхідними навичками у сфері ІТ.

Серед навичок, на які зберігається найвищий попит з боку компаній, на думку 46% фахівців, – великі дані та аналітика. 65% повідомили, що дефіцит навичок не дає їм можливості встигати за змінами і реагувати на них.

Джерело: Економічна правда

Back to top button