Світ

РФ зажадала у Вірменії роз’яснень щодо участі у навчаннях НАТО

РФ зажадала у Вірменії роз яснень щодо участі у навчаннях НАТО

Захарова заявила, що РФ запросила офіційні роз’яснення у Вірменії

Спікер МЗС Росії Марія Захарова також заявила, що Альянс нібито прагне “отримати важелі впливу”.

 

Росія запросила у Вірменії роз’яснення щодо участі останньої у спільних навчаннях із НАТО. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу у середу, 12 квітня.

 

“Ми запросили офіційні роз’яснення у вірменських партнерів щодо їхньої участі в натовських навчаннях. З нашою реакцією ми визначимося щодо отримання відповіді”, – запевнила вона.

 

За її словами, відмова Єревана від проведення маневрів по лінії ОДКБ на своїй території “викликає жаль і не сприяє підвищенню регіональної безпеки”.

 

Захарова стверджує, що НАТО нібито продовжує “практику активного залучення до своїх маневрів країн-партнерів”. Вона вважає, що Альянс прагне “отримати важелі впливу на їхні внутрішні та зовнішньополітичні процеси”.

 

“Передусім це, звичайно, стосується пострадянського простору, який є для НАТО справжнім полем для геополітичної конфронтації з Росією. США та їхні союзники намагаються дискредитувати співпрацю країн регіону з нашою країною, втягують їх у різні формати взаємодії”, – зазначила представник російського дипвідомства.

 

Захарова також вдалася до пропагандистських кліше, які використовує Кремль. Зокрема, вона заявила, що ці дії НАТО нібито “ведуть до дестабілізації ситуації у різних регіонах”.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button