Світ

РФ замовляла програму для кібератак у всьому світі – ЗМІ

РФ замовляла програму для кібератак у всьому світі - ЗМІ

Одна з таких програм мала вплинути на вибори в США та Франції

IT-компанія Вулкан на замовлення міноборони Росії реалізує проект Амезит, що дозволяє стежити за користувачами.

Міноборони Росії та російські спецслужби замовляли у місцевої IT-компанії Вулкан програмне забезпечення для ведення кібервійни. Її інженери працювали на російських військових та спецслужби. Про це повідомляє The Guardian.

Робота компанії пов’язана з ФСБ та ГРУ, зазначає ЗМІ. Деякі документи, які опинилися у відкритому доступі, є “ілюстративним прикладом потенційних цілей”.

“Один містить карту, яка показує точки через США. Другий містить деталі атомної електростанції у Швейцарії”, – пишуть дослідники.

Крім того, серед великих проектів, що реалізуються Вулканом на замовлення міноборони, – програма під шифром Амезит, яка може стежити за всіма користувачами інтернету на певній території. Програма може також блокувати доступ до певних сайтів.

За допомогою Амезиту, як стверджується у розслідуванні, співробітник міноборони в один клік може створити сотні ботів у різних соцмережах, а потім давати їм різні завдання. Серед них – кампанії проти Хілларі Клінтон на виборах президента США 2016 року. Також Кремль намагався вплинути на результат президентських виборів у Франції у 2017 році, викравши дані.

Як повідомлялося раніше, російські хакери атакували сайти державних установ Словаччини після передачі винищувачів МіГ-29 Україні.

Крім того, минулими вихідними хакери, пов’язані з російськими спецслужбами, атакували кілька польських державних сайтів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button