Світ

РФ вигадала новий спосіб обходу нафтових санкцій – ЗМІ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Захід запровадив ембарго на імпорт двох третин російської нафти

Нафту змішують у єгипетському порту, що ускладнює відстеження кінцевого пункту призначення вантажу.

У РФ знайшли новий спосіб доставки своєї нафти на ринок в умовах західних санкцій. Нафту змішують у єгипетському порту, що ускладнює відстеження кінцевого пункту призначення вантажу. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що вантаж обсягом близько 700 тисяч барелів російської нафти було доставлено на єгипетський нафтовий термінал Ель-Хамра на середземноморському узбережжі вранці 24 липня. А за кілька годин інше судно забрало партію з порту, яка могла включати частину чи всю нафту РФ.

Видання пише, що поставки російської нафти стають дедалі більш прихованими, оскільки європейські покупці почали уникати їх після вторгнення країни в Україну.

Повідомляється, що Ель-Хамра, керована єгипетською компанією Western Desert Operating Petroleum Co., має шість резервуарів для зберігання, здатних вмістити 1,5 млн барелів сирої нафти. Термінал був побудований для перевалки сирої нафти, яка видобувається в західній пустелі Єгипту, що дозволяє змішувати російські барелі з місцевими обсягами.

Через кілька годин після того, як перший танкер – Crested – залишив Ель-Хамру, прибув ще один, Chris. Судно вже було в терміналі кілька днів, проте відійшло від причалу, щоб дозволити Crested пришвартуватися.

Коли 28 липня Chris залишив Ель-Хамру, він був майже заповнений. Зараз він пришвартований до нафтового терміналу Рас-Шухейр на узбережжі Червоного моря в Єгипті. Цей термінал також дозволяє змішувати російську нафту з єгипетськими барелями.

Зазначається, що РФ використовує Єгипет як транзитний маршрут для мазуту. Чи є Ель-Хамра разовим портом, або стане портом для потоків російської нафти, що більш широко використовується, поки невідомо.

Раніше танкери, які перевозили російську нафту, здійснювали перевалку вантажів із судна на судно біля іспанського міста Сеута у Північній Африці, а останнім часом – у центральній частині Атлантичного океану.

Ще одне навантаження сирої нафти відбулося у червні у Джохора, неподалік Сінгапуру. Район уже став місцем перевалки вантажів іранської нафти, які прямують до Китаю, пише видання.

Нагадаємо, лідери країн Євросоюзу погодили шостий пакет санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну, зокрема домовилися запровадити ембарго на імпорт двох третин російської нафти.

Країни Великої сімки мають намір запровадити обмеження на вартість російської нафти на початку зими.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button