Світ

РФ вперше не озвучила “досягнень” на війні – ISW

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Минобороны РФ

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу

Кремль вперше за цілий місяць не прозвітував про свої “успіхи” в ході війни на території України, зазначають експерти.

Росія вперше з 6 липня не повідомила про якісь “досягнення” у війні проти України. Більше того, армія РФ проводить обмежені та невдалі штурми на Донбасі. Про це повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти Інституту звертають увагу, що російські окупанти на Донеччині намагалися атакувати на південь від Сіверська і на північний схід від Бахмута.

Ворожа армія продовжує наступальні операції біля Донецька, зокрема на північ, захід та південний захід від міста.

Також війська РФ здійснили невдалу спробу наступу на Запорізькому напрямку: від Єгорівки до Шевченка. Ці два населені пункти розташовані на схід від кордону Донецької та Запорізької областей.

Нагадаємо, в ISW заявили, що у російських окупаційних силах виник розкол. Ополченці так званої “ЛНР” відмовилися продовжувати бойові дії на Донеччині та скаржилися на виснажливі темпи наступу за межами Луганської області.

Також в Інституті вивчення війни повідомили, що мета РФ у війні з Україною залишається незмінною – домогтися зміни режиму в Києві та взяти контроль над більшою частиною країни. Проте Кремль намагається спотворити свої справжні цілі.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button