Світ

РФ відправляє до Ірану для копіювання зразки зброї США та НАТО – ЗМІ

РФ відправляє до Ірану для копіювання зразки зброї США та НАТО - ЗМІ

Фото: minval.az

Протитанковий комплекс Javelin

Раніше Тегеран продемонстрував великий досвід розробки систем озброєнь на основі американського обладнання, захопленого в минулому.

Росія відправила до Ірану захоплені в Україні зразки зброї та техніки, надані США та НАТО. Надалі Тегеран спробує перепроектувати системи. Про це повідомляє CNN.

За останній рік зафіксовано кілька випадків, коли російські сили захопили переносну зброю, включаючи протитанкові комплекси Javelin і зенітні Stinger, які українські сили час від часу були змушені залишати на полі бою.

За словами джерел, РФ доставляла обладнання до Ірану для демонтажу та аналізу, ймовірно, для того, щоб іранські військові могли спробувати створити свою власну версію зброї. При цьому Росія сподівається, що продовження постачання західної зброї Ірану стимулюватиме Тегеран і далі підтримувати війну РФ в Україні.

Як пише видання, офіційні особи США не вважають, що проблема є систематичною, оскільки українські військові від початку війни повідомляють Пентагону про будь-які втрати американського обладнання.

Зазначається, що Тегеран продемонстрував великий досвід розробки систем озброєнь на основі американського обладнання, захопленого в минулому.

Так, протитанкова керована ракета Toophan була перероблена на основі американської ракети BGM-71 TOW у 1970-х роках. У 2011 році іранці також перехопили вироблений у США безпілотник Lockheed Martin RQ-170 Sentinel і реконструювали його, щоб створити новий безпілотник, який проник у повітряний простір Ізраїлю у 2018 році, перш ніж його збили.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Іран таємно поставив до РФ велику партію снарядів.

Раніше повідомлялося, що Іран оголосив про створення гіперзвукової балістичної ракети, здатної знищувати морські рухомі транспортні засоби.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button