Світ

РФ відкрила пам’ятник морякам корабля, втрату якого так і не визнала – ЗМІ

РФ відкрила пам ятник морякам корабля, втрату якого так і не визнала - ЗМІ

Фото: Вікіпедія

Буксир Василий Бех, втрату якого так і не визнали в Росії

У Міноборони Росії так і не визнали втрату буксира Василий Бех, там заявляли тільки, що “завершили виконання завдань на острові”.

У тимчасово окупованому Криму в Севастополі на території російської військової частини росіяни відкрили пам’ятник екіпажу буксира Василий Бех, підбитого українськими захисниками рік тому поблизу острова Зміїного. Про це повідомляє російський ТГ-канал Агентство.

Повідомляється, що пам’ятник відкрили, але у Міноборони Росії так і не визнали втрату буксира, там заявляли тільки, що “завершили виконання завдань на острові”.

Батько одного із загиблих матросів крейсера Москва Дмитро Шкребець розповів, що під час відкриття монумента фотографувати і знімати відео було дозволено лише прес-службі ВМФ РФ, а у відвідувачів церемонії забирали телефони.

Шкребець додав, що на борту буксира Василий Бех перебували 14 військових і дев’ятеро цивільних членів екіпажу. Четверо військових і семеро цивільних загинули, коли судно доставляло боєприпаси російським військовим, які на той момент перебували на острові Зміїний: воно було знищено ударом ракети.

Нагадаємо, вранці 17 червня 2022 ВМС уразили буксир російських окупантів Василь Бех із зенітно-ракетним комплексом Тор на борту, який віз людей та зброю на Зміїний. Пізніше військово-морські сили оприлюднили відео, де показали, як підбили буксир окупантів. Буксир Василий Бех затонув.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button