Світ

РФ розконсервувала до 40% танкових резервів – ISW

РФ розконсервувала до 40% танкових резервів - ISW

Фото: Соцмережі

Російська 227 база зберігання та ремонту військової техніки у Бурятії

Російські звіти про “виробництво” танків за останні роки здебільшого відображають відновлені і модернізовані машини, взяті зі сховищ, зазначили аналітики.

Країна-агресор Росія вивезла від 25% до 40% своїх танкових стратегічних резервів, залежно від моделі, зі сховищ під відкритим небом. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), оприлюдненому напередодні.

Так, старший науковий співробітник програми “Росія і Євразія” Фонду Карнегі за міжнародний мир Дара Массікот оцінила, що Росія, швидше за все, вивезла найкращу техніку зі стратегічного резерву, а на складах все ще зберігається “гірша” і “непридатна до експлуатації” техніка.

За оцінками Массікот, “залишки російських запасів скоротяться протягом наступних кількох років”, якщо Росія збереже поточний темп операцій.

В ISW зазначили, що не можуть самостійно перевірити цей звіт. Але аналітики наголосили, що звіти про “виробництво” російських танків за останні роки здебільшого відображають відновлені і модернізовані танки, взяті зі сховищ, а не нове виробництво.

Ці оцінки дозволяють припустити, що російські військові здебільшого використовують техніку зі сховищ для підтримання бойових дій, а не для компенсації втрат на полі бою за допомогою нового виробництва. Росія може зіткнутися з нестачею техніки в найближчі кілька років, якщо поточні темпи втрат залишаться такими ж або прискоряться, а нинішній рівень виробництва нових машин в РФ залишиться незмінним, – йдеться у звіті.

Раніше в одному з попередніх звітів ISW писав, що російський ОПК може виготовляти 100 танків на місяць.

Згідна даних Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабної війни Росія втратила понад 6700 танків. Лише за добу 9 березня було знищено 19 російських танків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button