Світ

РФ прагне залучити до армії 400 тисяч контрактників – британська розвідка

РФ прагне залучити до армії 400 тисяч контрактників - британська розвідка

Фото: Фокус

У Росії 1 квітня розпочався весняний призов

Така кількість необхідна для підтримки військ Росії в Україні, які зазнають величезних втрат.


У поточному році влада Росії хоче залучити до свого війська близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом, щоб компенсувати значні втрати у війні проти України. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Великої Британії у соцмережі X в середу, 10 квітня.

 

Влада РФ продовжує призов нових військових щовесни та восени. Черговий весняний призов цьогоріч розпочався 1 квітня. У Росії планують призвати на службу близько 150 тисяч військовослужбовців віком 18-30 років.

Згідно з даними розвідки, ці призовники служитимуть 12 місяців у всіх родах Збройних сил РФ, але наразі вони не залучені до бойових дій в Україні. Військовослужбовці строкової служби залучаються до військових гарнізонів по всій території РФ. Водночас деякі строковики, ймовірно, служать у прилеглих до українського кордону підрозділах.

 

Російські війська в Україні укомплектовані військовослужбовцями-контрактниками та деякими резервістами, мобілізованими наприкінці 2022 року.

 

На військовослужбовців строкової служби зазвичай чиниться тиск, щоб вони вступили на службу за контрактом і потім проходили службу в Україні. Ймовірно, російська влада не хоче ризикувати бойовими втратами серед солдатів строкової служби, що, швидше за все, буде непопулярним кроком. Втрати серед бійців-контрактників більш прийнятні для суспільства, зазначили в британській розвідці.

 

“Цьогоріч РФ прагне набрати близько 400 000 військовослужбовців за контрактом для того, щоб підтримати свої війська в Україні, які зазнали величезних втрат, а також, щоб підтримати раніше оголошені плани збільшити чисельність збройних сил до 1,32 мільйона цього року та 1,5 мільйона пізніше”, – заявили в Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Росія готує додаткову мобілізацію 300 тисяч військовослужбовців. Україна відповість мобілізацією власних сил, але “пів мільйона не потрібно”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button