Світ

РФ планувала диверсії і вбивства у Європі – ЗМІ

РФ планувала диверсії і вбивства у Європі - ЗМІ

Фото: ru.slovoidilo.ua

Москва готувала низку вбивств і диверсій за кордоном

Плани російських спецслужб передбачали вербування злочинців в інших країнах для здійснення атак.

Західні спецслужби розкрили плани Росії відносно вбивств, підпалів та інших диверсій в Європі проти компаній і людей, що пов’язані з підтримкою ЗСУ. До цього числа увійшов і гендиректор збройового концерну Rheinmetall Армін Паппергер. Про це повідомило Associated Press з посиланням на неназваного західного високопосадовця.

За його словами, плани Росії зокрема передбачали вербування злочинців в інших країнах для здійснення атак. Джерело агентства зазначило, що один із таких планів був спрямований проти Паппергера. Однак, посадовець відмовився надати будь-які подробиці про інші дії Москви.

Як зазначає АР, європейські лідери на саміті НАТО у Вашингтоні цього тижня говорили про боротьбу з ескалацією гібридних атак, в яких вони звинувачують Росію та її союзників.

До них віднесли нещодавні пожежі на промислових і комерційних об’єктах у Литві, Польщі, Великій Британії, Німеччині та інших країнах, а також інспірований Мінськом і Москвою міграційний тиск.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також підтвердив, що в Альянсі ідентифікують масштабну скоординовану гібридну кампанію, яку Росія розпочала одночасно проти низки членів Альянсу.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що США та Німеччина запобігли планам Росії убити генерального директора виробника зброї Rheinmetall, що постачає озброєння в Україну.  У Кремлі очікувано заявили, що інформація про замах на Арміна Паппергера – “черговий фейк”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 12 =

Back to top button