Світ

РФ перекидає з Африки своїх найманців для захисту Курщини – ЗМІ

РФ перекидає з Африки своїх найманців для захисту Курщини - ЗМІ

Фото: Military Africa (ілюстративне фото)

Росія перекидає з Африки своїх найманців для захисту Курщини

Командир бригади Ведмеді Віктор Єрмолаєв на псевдо Джедай підтвердив виданню виведення військ.

Російські військові з ПВК Ведмеді, які знаходились в африканській країні Буркіна-Фасо, будуть направлені до Курської області, щоб стримати наступ ЗСУ. Про це повідомляє Le Monde.

Зазначається, що бійці бригади, яку пов’язують з Міноборони РФ, чисельністю близько ста осіб, яка прибула до столиці країни Уагадугу в травні, забезпечувала охорону низки ключових фігур, у тому числі, ймовірно, глави хунти, капітана Ібрагіма Траоре. Тепер вони покидають Буркіна-Фасо.

“Офіційною причиною їхнього від’їзду, всього через три місяці після прибуття, є участь у російських оборонних зусиллях проти наступу української армії, розпочатого 6 серпня в Курській області”, – йдеться у публікації.

Як пише Le Monde, командир бригади Ведмеді Віктор Єрмолаєв на псевдо Джедай, підтвердив виданню виведення військ.

Зазначається, що 27 серпня у Telegram-каналі його підрозділу з’явилося більш чітке повідомлення про те, що “у зв’язку з останніми подіями бригада повертається до Криму”, де базується ПВК.

У ПВК Ведмеді заперечують зв’язок з Міноборони РФ. Однак, за даними видання, є свідчення про контакти з деякими керівниками російським оборонного відомства. Зокрема, торік заступник міністра оборони Росії Юнус-бек Євкуров, який нині курує всю військову присутність Кремля на африканському континенті, особисто відвідав табір Перевальне в окупованому Криму, щоб запропонувати свою підтримку.

Як повідомлялося, українські війська змогли взяти в оточення російські підрозділи у Курській області РФ. Повністю закрито східний кордон котла, в якому могло опинилися близько 3000 російських солдатів.

The Economist проаналізував, чи вплинув наступ на Курщині на бої на сході

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 6 =

Back to top button