Світ

РФ ніколи не мала наміру вирішувати продовольчу кризу – Макрон

РФ ніколи не мала наміру вирішувати продовольчу кризу - Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон

Наслідки агресії Росії напряму відчувають найбільш вразливі представники населення Землі, наголосив лідер Франції.


Після припинення дії Чорноморської зернової ініціативи, Росія завдає ударів по основній інфраструктурі експорту зерна в регіоні, ставлячи під загрозу глобальну продовольчу безпеку. Немає сумніву, що РФ ніколи не мала наміру вирішувати продовольчу кризу. Про це 23 серпня заявив президент Франції Емануель Макрон на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, передає Укрінформ.

 

“Наслідки російської агресії в Україні також напряму відчуваються найбільш вразливими представниками населення України, Європи та усього світу. Відколи в липні Чорноморська зернова ініціатива зазнала колапсу, Росія завдає ударів по основній інфраструктурі експорту зерна в регіоні, серйозно загрожуючи глобальній продовольчій безпеці. Усі ті, хто продовжує сумніватися в цьому, тепер мають докази того, що Росія ніколи не хотіла забезпечити вирішення одного з прямих наслідків цієї війни”, – сказав він.

 

Макрон зазначив, що Європейський Союз продовжує співпрацювати з Україною, щоб експорт зерна в країни глобального Півдня продовжувався наскільки це можливо.
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button